24 Nisan 2012 Salı

ALIŞMAK

Ne varsa hayatında neyi yapmak istiyorsa neye mecbursa ona alışır insan, onu yapmaya. Mesela nefes almak diye mecburi bir şey olmasa ama nefes almadan da olmasa nefes almaya alışır insan.
Sevgi diye bir şey var mesela var da biz göremiyoruz hissedebilen hissediyor, o ayrı mesele. Seni çok seviyorum sensiz olamam deriz çok da severiz hani yalan değildir. Hissederiz o sevgiyi onsuz olamayacağımızı hissettiğimiz gibi. Farkında değildir kimse sevginin hissettiği sürece olacağını onun da alışmak olduğunu. Sensiz olamam dediklerimiz olmadıklarında da yaşarız ona da alışırız.
Çok kola içersen kola içmeye alışırsın
Çok yemek yersen yemek yemeye alışırsın
Çok gülersen gülmeye alışırsın, ağlamak garip gelir
Çok ağlarsan ağlamaya alışırsın, gülmek garip gelmeye başlar
Gidemem gidemem dersen kalmaya alışırsın
Sevemem dersen sevmemeye alışırsın
Buz gibi bir suya girdiğinde önce çok üşürsün titrersin sonra ona da alışırsın.
Sevgilinden ayrılırsın üzülürsün kola içmez de bira içersin, hem sevgilinin yokluğuna alışırsın hem bira içmeye. Sonuçta alışırsın.  Bu arada da eğer kola içme alışkanlığın varsa içmemeye alışırsın.
Sigara içersin mesela bir iki tane, sonra çok içersen sigara içmeye alışırsın
Sokakta mendil satan çocuklar görürsün ilk gördüğünde üzülürsün onlar için sonra onlara da alışırsın
Patavatsız bir arkadaşın olur, kızarsın onun sözlerine, sonra o da onun kişiliği dersin ona da alışırsın. Kişiliğine alışamazsan yokluğuna alışırsın sonuçta alışırsın.
Nefret edersin hastanelerden sonra bir gün hastalanırsın sürekli hastaneye gidip gelmek zorunda kalırsın hastanelere de alışırsın.
Elini yakarsın dayanılmaz gibi bir acı hissedersin, sonra bir bakarsın dayanılırmış ona da alışırsın.
Mesela üniversite okumak için ailenden ayrılır başka bir şehre gidersin gittiğin ilk yıl ben burada yapamayacağım gideceğim dersin gitmezsin, oraya da alışırsın.
Çok sevdiğin adam ya da kadın artık istemiyorum seni, başka bir hayat kurdum ben der, ağlarsın hırpalarsın kendini yalvarırsın ona sonra sen de kendi hayatına alışırsın.
Karanlık yollardan geçemezsin tek başına, korkarsın, sonra tek kaldığın bir gün o yoldan da geçersin. Artık ona da alışırsın.
            Velhasıl-ı kelam hayatta her şey insan için... Kiminle var olduysanız, onsuz da var olmaya alışırsınız.. Yapamam dediklerinizi yapmaya, yaparım dediklerinizi yapmamaya alışırsınız...
                                                                                                                  İsa GÜNERUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder